Automation Engineer

 

       Locatie: Oud-Beijerland, Zuid-Holland         


Goede ideeën bij een patiënt krijgen doen we niet alleen.

TIO, een farmaceutische fabrikant in Oud-Beijerland, werkt samen met haar partners aan het proces 'van idee naar patiënt'. Dit zorgt voor een zeer uitgebreid pakket aan producten.
Met zo'n 400 generalisten en specialisten leveren wij op een innovatieve manier maatwerk zodat iedereen toegang heeft tot de juiste medicijnen. Wij zijn betrokken in de samenleving en leveren een grote inspanning om een betrouwbare partner te zijn. Dat vinden wij belangrijk!

In ruim 25 jaar hebben we als nuchter en gezond familiebedrijf een team gevormd waarmee we streven het juiste medicijn tijdig aan de juiste patiënt te leveren. Iedere collega vormt hierin een cruciale schakel. 
TIO is ambitieus en investeert continu in ontwikkeling van onze faciliteiten en van onze mensen. Daarnaast hechten we veel waarde aan samenwerken en het delen van kennis en ervaring. Dit is belangrijk voor onze producten én voor onze mensen.

Wij leren van vandaag en proberen het elke dag een beetje beter te doen.

Wat ga je doen?

In de functie van Senior automation engineer werk je aan de OT (operational technology) kant van automatisering bij de afdeling Technical Solutions, eenheid Engineering om de fabriek en de productieapparatuur verder te automatiseren en digitaliseren. Ook ben je betrokken bij automatiseringsvraagstukken rond utilities (monitoring, alarmering en sturing op afstand) evt. in nauw overleg met de IT afdeling. Je hebt een grote vrijheid om samen met collega’s automation op een hoger plan te krijgen.

Je bent verantwoordelijk voor kleinere aanpassingen en optimaliseringen binnen bestaande productieapparatuur en systemen, maar ook betrokken bij het ontwerpen, bouwen, testen, implementeren, inbedrijfstellen en onderhouden van geautomatiseerde productie apparatuur en systemen. Dit kunnen vraagstukken zijn van bestaande apparatuur en installaties, maar ook automation vraagstukken van toekomstige uitbreidingen.

Je werkt in een multidisciplinair team met process engineers, equipment engineers/projectleiders, collega’s uit productie en collega’s van de IT afdeling. Je krijgt te maken met de behoefte van productie en de rest van de TIO organisatie bij de verdere OT digitalisering van de fabriek. Daarnaast heb je een leidende, sturende rol op het vakgebied, ook in de contacten met  leveranciers.

Verder heb je de volgende taken en werkzaamheden:

 • Implementatie van (systeem)wijzigingen in bestaande en nieuwe systemen, inclusief begeleiden/opleiden van gebruikers binnen productie.
 • Vakinhoudelijke werkzaamheden als; het opstellen van functionele specificaties en deze vertalen naar technische ontwerpen, ontwerpen, en incidenteel programmeren van complexere besturingen incl. code testen en bugfixing, het opstellen van testplannen en zelfstandig technisch en functioneel testen incl. het uitvoeren van de inbedrijfstellingswerkzaamheden. 
 • Documenteren in het Engels en/of Nederlands.
 • Ontwikkelen, beheren en optimaliseren van processen in productie d.m.v. automatisering.
 • Onderzoeken en toepassen van nieuwe automation ontwikkelingen zoals Unified Named Space en de daarbij gebruikte protocollen als MQTT, OPC-UA.

Jouw profiel

 • HBO/WO niveau elektrotechniek, mechatronica of Industriële automatisering.
 • 3-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie in een productieomgeving, farma kennis is een pré.
 • Voor deze functie is GMP- en Farma-ervaring een vereiste.
 • Ervaring met PLC en HMI systemen (b.v. Siemens S5 - S7) en Tia Portal en Ethernet/IP
 • Ervaring met programmeren of  scripten (zoals Power Shell en Visual Basic).
 • Persoonlijke eigenschappen als; Analytische persoonlijkheid, onderzoekend ingesteld, communicatief vaardig, leergierig en een teamplayer worden erg gewaardeerd.
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal.
 • Ervaring in de farmaceutische industrie is een pré.
 • Kennis van concepten MES/SCADA.

Wat kun je van ons verwachten

 • Een bruto maandsalaris tussen € 4184,35 en € 6620,35  op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt.
 • 25 vakantiedagen en 13 ATV-dagen op fulltime basis.
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:
  - Premievrij pensioen.
  - Goede reiskostenvergoeding.
  - Een lease fietsplan. Voordelig een fiets rijden, zowel zakelijk als privé.
  - Gezellige gezamenlijke activiteiten, waaronder yoga en bootcamp.
  - Ruime mogelijkheid voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.

Voor functie inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Bart Gillis (Manager Technical Solutions). Hij is te bereiken op 06-83967128

We kijken uit naar een persoonlijke kennismaking!

Mochten we voor de sluitingsdatum al de geschikte kandidaat hebben gevonden, dan zal de vacature niet langer vacant zijn.

TIO aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van TIO zonder geldige zoekopdracht van Recruitment, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd. Dit is ook van toepassing als bij de cv’s andere documenten als inkoop- en/of leveringsvoorwaarden zijn toegevoegd.

 


Volg jij ons al op social media?
 

 

 

Heb je vragen over onze vacatures?

 

Neem dan contact met ons op

 

 

 

Nina Pentreath

  +31 186 286 175

  +31 6 26986820

   recruitment@tiofarma.nl