Karin Geerts

Manager Finance

Van eenling naar professioneel team

Na 11 jaar, 6 maanden en 24 dagen trekt Karin Geerts, Manager Finance, de deur van TIO achter haar dicht. Een periode vol werkplezier, valpartijen, uitglijders, leermomenten, vertrouwen, mooie projecten, mijlpalen, minder mooie projecten en vooral persoonlijke ontwikkeling. Een deur dichttrekken blijft moeilijk, maar het is tijd haar horizon te verbreden. De basisprocessen van Finance zijn overal hetzelfde, maar ze wil blijven leren van verschillende branches. Ze vertelt openhartig over haar tijd bij TIO en heeft een mooie Kerstboodschap voor haar collega’s. 

Van niets naar een gestructureerde en sociale afdeling

Ik startte alleen op de afdeling Finance. Alles was in die tijd eenvoudig opgezet en ik kreeg de vrije hand te professionaliseren. Eerst kwam er iemand bij om facturen in te boeken. Vervolgens iemand om rapportages te maken. En inmiddels zijn we met zijn zevenen. Ik wilde altijd alles zelf doen, maar leerde dingen steeds meer uit handen te geven. En zo kon het team tijdens het begin van de corona pandemie in slechts twee weken omschakelen naar een volledig gedigitaliseerde workflow die ervoor zorgde dat, ondanks thuiswerken, alles door kon gaan. 

Ik ben trots op het team dat de afdeling Finance vormt. Alles is gestructureerd en wat ik bovenal fijn vind is hoe wij met elkaar omgaan. We komen voor elkaar op, we helpen elkaar en nemen dingen van elkaar over. Elke maandagochtend starten we met de weekstart waarin we bespreken hoe het met iedereen gaat en hoe de aankomende week eruit gaat zien. Mijn team vertellen dat ik weg ga, vond ik dan ook vreselijk. Tegelijk vind ik het mooi om te zien hoe ze alles moeiteloos overnemen, oppakken en elkaar nog meer helpen.

Vooral dankbaar voor mijn persoonlijke ontwikkeling

Toen ik bij TIO kwam was ik bezig met mijn HBO SPD. TIO faciliteerde mij om het af te maken en ik deed hier zelfs mijn scriptie en praktijkopdracht. Ik had direct door dat TIO veel investeert in haar mensen. Ik mocht altijd vakgerelateerde trainingen en cursussen volgen. Maar waar ik vooral dankbaar voor ben is mijn persoonlijke ontwikkeling, ook in leidinggeven en aansturen. Ik pak het nu zo anders aan dan tien jaar geleden. 

Ik ben opgegroeid met het idee dat je vooral hard moet werken. Bij TIO leerde ik dat er meer is dan werk en output. Het sociale en menselijke deel is minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker. Daarmee kun je aanvoelen wat er bij iemand speelt. Ik hoef niet altijd de boze heks meer te zijn die moppert als het niet goed gaat. Ik ben rustiger geworden en ik kijk nu naar wat er vooral wel goed gaat en wat er wel mogelijk is. 

Dit proces startte toen ik in 2015 even uitgeschakeld ben geweest. Ik liep simpelweg tegen de lamp. TIO heeft mij hierin fantastisch begeleid. Ik werd naar huis gestuurd en kreeg maanden rust en daarna coaching aangeboden, met een coachingsweekend als afsluiter. Ik kwam in een bubbel waarin ik werd gedwongen mijzelf te leren kennen en te voelen hoe het nu zit en waar ik blij van word. Ik leerde te leven en werken met mijn hart. 

Een loyaal en sociaal familiebedrijf

Waarom ga ik dan weg? Ik wil gewoon de kans pakken nog een andere branche te leren kennen. Ik werkte eerder al als financial voor een accountantskantoor, productiebedrijf van plastic en papieren tasjes, een deurwaarder en bij een groothandel in groenten en fruit. Ik ben blij dat ik de farmaceutische industrie heb ervaren en nu stort ik mij in de wereld van techniek. Dat ik overigens weer naar een familiebedrijf ga is niet toevallig. Ik kies er bewust voor, omdat de loyaliteit en betrokkenheid in dit soort bedrijven hoog is. Ik pas niet bij een enkel op resultaat gedreven organisatie.

TIO is een warme en sociale werkgever. Toen ik uitviel zorgden zij voor rust, herstel en re-integratie. Dat, en het totale pakket aan arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden, vind je bijna nergens. Dit is iets wat medewerkers van TIO niet als vanzelfsprekend mogen aannemen. Ook voel ik me hier altijd gesteund door collega’s. Het zegt iets over de cultuur van het bedrijf. Ik ben dankbaar voor de kansen en voor de valpartijen, uitglijders en minder leuke dingen. Het mocht er allemaal zijn en heeft mij gevormd als persoon. 

Kerstboodschap voor mijn collega’s, die ik zo ga missen

Ik ga veel collega’s ontzettend missen met wie ik fijn samenwerkte en kon sparren. Zoals onder andere Pieter Versteeg, Manager Inkoop & Logistiek: hij leerde mij in mijn beginfase hoe logistieke processen bij TIO in elkaar zitten zodat ik wist hoe ik dat moest vertalen naar Finance. Inmiddels kennen we elkaar zo goed dat we aan een half woord genoeg hebben. Wat wil ik mijn oud-collega’s meegeven? Een mooie Kerstboodschap ;-)

Je kan bij TIO alles aan iedereen vragen. Maak daar gebruik van. Blijf vragen stellen en probeer de waarom achter elke vraag te achterhalen. Ook al is het niet jouw vakgebied of afdeling, kijk over de muren heen en ga samen op onderzoek uit om er betekenis aan te geven. Wees nieuwsgierig naar elkaar.

Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen werk, maar je bent met zijn allen een bedrijf. 

 

Enthousiast geworden na het verhaal van Karin?

Solliciteer dan ook!