Monique de Vroed

Senior Operator Verpakkingsafdeling

 

Mijn naam is Monique de Vroed, werkzaam op de Verpakkingsafdeling van TIO en ik neem jullie graag mee in mijn loopbaanontwikkeling van Productiemedewerker tot Senior Operator.
In 2011 ben ik begonnen via het uitzendbureau en in 2012 in vaste dienst gekomen als Productiemedewerker op de verpakkingsafdeling. In die tijd bleef ik wel solliciteren, ik had immers andere vooropleidingen, maar ik heb verschillende banen afgeslagen door het vertrouwen en waardering dat ik hier bij TIO kreeg.
Werken op een productieafdeling is eigenlijk niet uit een boek te leren maar leer je van goede medewerkers op de afdeling. Samen met de cursus Farmaceutisch Vakman ontwikkelde ik een goede basis en dit resulteerde in het vertrouwen van mijn teamleiders om mij vast aan een Kartonneermachine te zetten. In samenwerking met Technische Dienst medewerkers en ondersteuning van mijn mede collega’s leerde ik een andere kant van mijzelf kennen en vond ik het ineens leuk om met een waterpomptang in mijn handen te staan.
Stapje voor stapje kwamen er meer machines en taken bij, werd ik GMP bevoegde, BHV medewerker, totdat er in 2015 een nieuwe productiefabriek gebouwd zou gaan worden. Voor mij kwam dit precies op het juiste moment, ik was toe aan een nieuwe uitdaging.
Die periode kan ik samenvatten in drie woorden: geweldig, angstig en uitdagend. Het bezoeken van buitenlandse bedrijven voor nieuwe machines, het meedenken met elkaar en het letterlijk nabouwen van machines voordat we wisten waar we naar op zoek waren was een enorm leuke en leerzame tijd.
Er werd geluisterd naar medewerkers van de productievloer en dat is een van de pluspunten van TIO.
Daarna begon het opleiden van het personeel, een proces van maanden. Een interne training die daar goed bij aansluit is Train de Trainer, een training met handvatten hoe je jouw mede collega een machine aanleert en werkinstructies maakt.
Naarmate de fabriek verder vorderde en we begonnen te draaien werd ik aangesteld als eerste aanspreekpunt, oftewel Senior Operator, van de teamleider voor de verpakkingsafdeling. Weer een mooi voorbeeld van het vertrouwen binnen dit bedrijf en deze kans heb ik met beide handen beetgepakt. Opnieuw een uitdaging, daar ga ik voor.
Tegenwoordig houd ik mij meer bezig met de medewerkers op de afdeling en sta ik minder aan de machines. Die combinatie vind ik erg leuk en ook hier leer ik weer van.

Sterke punten van TIO zijn het luisteren naar haar medewerkers en mensen in hun kracht laten werken. Daarnaast is iedereen toegankelijk en hangt er een laagdrempelige sfeer.
Voor de toekomst kijk ik er naar uit om samen met mijn collega’s de huidige productielijnen te gaan uitbreiden en hoop ik nog lang vanuit plezier te kunnen presteren!
TEAM: TOGETHER EVERYONE ACHIEVES MORE

 

Enthousiast geworden na het verhaal van Monique?

Solliciteer dan ook!